HZZO



nagrada: 2. mjesto
Natječaj za zgradu HZZO-a

Natječajnim radom smo dali rješenje za ured bez stupova i zidova.

Nosiva struktura je u fasadnoj ravnini a sastoji se od kosih čeličnih stupova, horizontalnih čeličnih greda i višestrukospregnute stropne konstrukcije.

Kao oblikovno rješenje za zgradu HZZO-a i za moguću građevinu na susjednoj parceli smo predložili „blok“.

Blok je uobičajen element u donjogradskoj arhitekturi. Daje najveću iskoristivost parcele, kvalitetniju organizaciju parkinga u podzemnim etažama, te stvara unutarnje dvorište - trg – atrij, koji je zaštićen od buke željezničke pruge s južne strane.

Na zapadnom pročelju smo u nivou partera izrezali otvor širine 30 metara i visine 8 metara i omogućili vizualno povezivanje budućeg gradskog parka i atrija. Povezanost s parkom omogućuje izmjenu „otvorenog“ i „zatvorenog“ prostora te kvalitetan prijem korisnika usluga HZZO-a.