Reconstruction and extension of Metro Shopping Centre



Design: 2006
Completed: 2007
GFA: 1900 m2

Based on the Owner’s request, the eastern side of the existing Shopping Centre ground floor (to the right from the main entrance) and first floor were extended. The design respected the exterior design of the existing building.
The load-bearing structure, arrangement of offices on the first floor and layout of fire staircase do not correspond with the existing blueprint.
The bearing structure of the extension is made of steel (with composite concrete-steel structure of ground floor ceiling), which is different from the existing reinforced-concrete structure.
The ground floor extension was made for the sales department. The first floor, divided by a corridor into offices and meeting rooms, receives light from the light domes.